tiistai 13. marraskuuta 2012

Haaste


Hannamari haastoi mut blogissaan vastaamaan hirrrrmuvaikeisiin kysymyksiin - kiitos vaan :D

1. Mikä on sellainen koirarotu, jonka ulkonäkö on aina viehättänyt sinua, mutta jota tuskin koskaan tulet hankkimaan?
Mä tykkään sporttisista labbiksista sekä lapinkoirista. Tykkään myös bordercollieiden hulmu helmoista. Luonnetyypissä olen ennemmin terrierin kannalla, joten labbikset ja paimenkoirat ei oikein istu siihen.

2. Milloin todella tunsit onnistuneesi koirasi kasvatuksessa tai missä viime aikaisessa tilanteessa olet ajatellut, että jotain on näköjään tullut tehtyä oikein?
Mä olen onnellinen tosi pienistäkin asioista, sillä Vauhdin kanssa on tullut opittua ettei sitä, että koira haluaa tehdä hommia juuri sinun kanssasi voi ottaa itsestäänselvyytenä. Joten varsinkin siihen liittyvät asiat saavat minut tuntemaan tyytyväisyyttä. Se, että Vauhti tulee täysiä korvat luimussa, kun sitä kutsuu. Se, että sitä pystyy pitämään irti ja että se saa onnellisena kirmata metsässä. Se, että se valitsee mielummin pysyä mun kanssa kuin lähteä treenistä kesken kaiken pois. Se, että se osaa odottaa omaa treenivuoroaan hipihiljaa, eikä häiriinny toisten treenaamisesta.

3. Edustaako nykyinen koirasi sellaista rotua, jossa aiot pitäytyä ja jollaisia aiot vielä tulevaisuudessakin hankkia? Kyllä/ei, miksi?
Hmm. Tämä on vaikea kysymys, meillä on 1 manssi ja 2 cairnia. Omat koirani ovat tietysti ensisijaisesti perheenjäseniä, mutta en voisi kuvitella harrastuksetonta koiraa. Mulle on tärkeää, että mahdollisessa seuraavassa koirassa on harrastuspotentiaalia, koska haluan itse kehittyä myös eteenpäin koiran koulutuksessa ja ennenkaikkea agilityssä. Ja jos rehellisiä ollaan, uskon että on olemassa 'helpompiakin' harrastusrotuja kuin cairn. Oma manssini on ehdottomasti helpompi motivoida tekemään juttuja mun kanssa, mutta cairnin tasapainoisuus ja ei-herkkyys ovat myös kivoja ominaisuuksia. Cairneissa taas harrastuskoiran ominaisuuksia voi olla vaikea saada ja luonteen puolesta mahdollisuudet saada mitä tahansa on suuri. Esimerkiksi omani ovat lähes kaksi ääripäätä noin harrastusmielessä. En sano, että mikään rotu olisi valmis harrastuskoira syntyessään, paljon hommaa saa tehdä koiran kuin koiran kanssa. Cairnien kanssa olen joutunut tekemään todella paljon töitä motivaation eteen (Plyushin kanssa leikkimisen kanssa, Vauhdin kanssa yhdessä tekemisen kanssa). Joskus mietin, että olispa kiva joskus painia jonkun muun ongelman kanssa ;). Toisaalta pidän ehdottomasti cairnieni muista ominaisuuksista; turkin ominaisuuksista, avoimuudesta, laukauspelottomuudesta, leikkisyydestä, koosta, siitä että osaavat rauhoittua, mutta että ovat väsymättömiä ja kestäviä lenkkikavereita. Cairn ja manssi ovat rotuina myös terveitä ja omani eivät ole Plyushin maksashunttijuttujen jälkeen paljoa lääkärissä käyneet.

4. Mikä on epämieluisinta koiraperheen arjessa?
En oikein osaa valittaa mistään, kun itsehän on elämänsä valinnut :) Ehkä se, (kun itse ei ole kunnossa) ettei pysty tarjoamaan koirille kaikkea sitä aktiviteettia mihin ne ovat tottuneet ja mistä ne tulevat silminnähden onnellisiksi. Varsinkin Vauhdille aktiviteetit on tarjottava, oli kunnossa tai ei. Ei sekään nyt hiljaisempaan viikkoon kuristu, mutta katsomalla sen silmiin näkee heti eron.

5. Milloin ja miksi olet todella haaveillut vaihtavasi koirasi rullaluistimiin tai muuhun vaivattomampaan harrastukseen tai elämäntapaan?
Lähinnä olen joskus pohtinut, että miksi on pitänyt sotkeentua näihin koirajuttuihin näin totaallisesti. Miksei voi vaan olla ihan tavallinen koiranomistaja, joka ei tiedä mikä ero on rotuyhdistyksellä ja rotujärjestöllä ja joka ajattelee, että koira on varmaan ihan tyytyväinen päästessään kolmesti pissille eikä tartte muuta aktivointia :P.

6. Minkä takia olet valinnut juuri tämän nimen koirallesi?
Vauhti sai nimensä pentuominaisuuksiensa ansiosta :)

7. Mitä koirasi tekee tällä hetkellä?
Nukkuu lasten säkkituolissa

8. Mitä kaikkea koirasi on syönyt tänään?
Aamuruuaksi Murren Murkinan MultiMix - aterian 250g + merilevätabletit + easy green - jauhetta.
Järsinyt vähän luuta, muttei vielä tähän mennessä varmaan muuta.

9. Kuka on koirasi paras koiraystävä?
Oman lauman ulkopuolelta siskoni russeli Riemu.

10. Mikä on koirasi suosikkileikki?
Vauhti tykkää tehdä temppuja; kaikenlaista missä saa itse keksiä mistä nami napsahtaa. Kaikki missä pitää koskea etu- ja/tai takatassulla / nenällä tms. on suosikkeja.
Koiraleikeissä Vauhti tykkää niin jahdata kuin painiakin.

11. Missä koirasi nukkuu öisin?
Lattialla makkarissa tai yläkerran sohvalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti