maanantai 7. maaliskuuta 2011

Woihan Warvas! (+treenipäiväkirjaa)

- Lenkkien yhteydessä on tehty 'istu' ja orava-harjoituksia, samoin ohitusharjoituksia on tehty niin että nami kasvaakin maahan eteen ja se on rauhoittanut Vauhdin ohittamisia :). Yksin ohittaminen sujuu suht hyvin, mutta laumassa ohittaminen vaatii vielä aikaa ja treeniä.. Isot koirat ohittavat suurimmaksi osaksi ihan ok, mutta Vauhti ottaa laumasta ilmeisesti niin paljon kierroksia ettei malta keskittyä. Niko pitäisi myös pistää ohituskouluun... Pitäiskin varata sille paikka Tepsan kanssa! 


- Plyush kastroitiin muutama viikko sitten, ja meidän kokemuksen perusteella suosittelen lämpimästi! Leikkisä ja keskittyvä Plyush on täällä! :D


- Sunnuntaisin Vauhti on ollut mukana kun olen ollut vetämässä treenejä, Vauhdilla on ollut vaikeuksia keskittyä siellä kun Kina on niin iihana. Nyt aamuruoka on jätetty sunnuntaisin antamatta, niin keskittymiskykyäkin on löytynyt. Ollaan tehty siellä vain siivekkeiden välistä menoa ja putkea. Vauhti jaksaa hyvin odottaa hallissa, vaikka toiset koirat kiljuvat / tekevät rataa. Treenien jälkeen Vauhti on päässyt leikkimään Kinan & muiden kanssa, tosin Vauhti enimmäkseen yrittää esittää vain Suurta Rakastajaa Kinalle... Jäähyt rauhoittavat tätä roomeota vähän, muuten meno on aika villiä.


3.3. ELL-käynti
Vauhti ei laittanut juurikaan painoa vasemmalle etutassulle - great. No ell arveli ettei kuitenkaan ole murtunut joten rauhallista menoa kaksi viikkoa. Ja mitenköhän se käytännössä onnistuu.. teippaamalla jalat yhteen? Kuulemma uloin varvas venähtänyt, no mielummin tuo kuin kynnen irtoaminen. Onneksi kyseessä on kuitenkin etutassu, niin takajaloilla pomppiminen ei tee niin pahaa. Vauhti 'lepäili' sitten loppuviikon.. Nyt tassu toimii, mutta on niin pirun liukasta että pitää ottaa rauhallisesti ettei pamahda heti uusiksi.


Sepon treenit maanantaisin:
21.1.
Vauhti Nikon kanssa treeneissä. Kertomusta odotellaan.

28.2.
Eka tehtävä: Pöytä. Ei pöytää vielä itse esteenä, mutta
  • tavoitteena saada koira tarjoamaan pöydälle menoa 
  • tehdä pöydällä pysymisestä mukavaa leikkimällä ja/tai namittamalla
  • lelu irti koirasta - ohjaaja sanoo eleettömästi 'mennään' ja sitten vasta ohjaajakin liikkuu.
  • Ei palkkaa pois tulosta
  • Tein tätä ensin namilla + naksulla. Naksautin kun Vauhti meni pöydälle, muutama namitus ja sitten pois. Tapansa mukaisesti Vauhti tarjosi oikeat asiat alta aika yksikön ja harjoitus meni loistavasti. Tehtiin kolmisen toistoa, viiden sarjoissa.
Toka tehtävä: Rimat maassa. Vauhdilla oli liikaa vauhtia, ei keskittyminen toiminut niin hyvin. Ehkä tämä harjoitus liian pian pöytätehtävän jälkeen? Eteneminen oli kuitenkin hyvää, samoin suunta ja namia odotettiin edestä, ei kädestä - jes!

Kolmas tehtävä: Kaarrokset oikealle ja vasemmalle. 3 "hyppyä"; kaksi linjassa peräkkäin, kolmas ensin oikealle kaartuen - sitten vasemmalle. Iloinen treenien alku sai vähän lässähtäneen lopun, jostain syystä Vauhti ei tehnyt tätä niin itsevarmuudella kuin aiemmin. Teki ihan hyvin, muttei täpöä. Pidettiin pieni happihyppely ja sen jälkeen Vauhti teki vähän paremmin.

Fiilis: Ensin jes ja sitten pöh, itselle enempi puhtia palkkaukseen ja leikkimiseen!


7.3.
Ohjaaja saikin sitten ihan koko rahan edestä ohjausta kun olin sekä Vauhdin että Riemun puikoissa + kolmas ryhmäläinen oli pois myös.
Vauhti teki varpaan takia aivotyöskentelytehtäviä, tekipä hyvää tuollainen välitsekkaus mitä ja miten naksuttimen kanssa treenata.

Eka tehtävä: Rengas. Muodon hahmottaminen, kun nenä on renkaassa naks ja palkka eteen. Ihanaa kun Vauhti palkkaantuu naksusta tosi hyvin! Ensin aika läheltä toimi hyvin, samoin vähän kauempaa mutta sitten yhtäkkiä eka hassi ohi renkaasta. Seuraava osui renkaasta, mutta vähän väsähtämistä. Jatkettiin kuitenkin, mutta ei niin superinnostuneita osumia. Sitten muutamia hasseja, mutta Vauhti jaksoi silti yrittää (jes!) ja saatiin lopetettua onnistuneeseen. Täytyy muistaa ettei ahnehdi toistoja.

Toka tehtävä: Pöytäharjoittelua lelulla. Sujui hyvin ja ketunnahkalelu kiinnosti koko session ajan. Seuraavalla kerralla käsky mukaan.

Kolmas tehtävä: Nenäkosketus purkin kanteen (naksulla). Seppo neuvoi hyviä vinkkejä siihen miten saisi 'siistimmän' nenäkosketuksen (kun nyt Vauhti hosuu tassuilla sekaan niin paljon ettei nenäkosketusta ehdi edes huomaamaan :D) Sitä saatiinkin eteenpäin, eli puomille tehdään aikanaan sitten nenäkosketus pysäytysloppukontakti. Kotona harjoitellaan nyt ensin niin että targetti on seinässä, jotta tassujen liike on helpompi poimia pois. Tassujen käyttämisessä ei sinänsä ole mitään pahaa/ongelmaa, tarkoituksena onkin nyt hioa omia koulutustaitoja koiran tempun lisäksi :)

A:lle Seppo ehdotti juoksukontaktia, täytyy vain opettaa se hyvin ja perusteellisesti. Sitä harjoitellaan laatikkoharjoituksella, eli koira oppii ryntäämään tassuinensa neliöön ja jatkamaan siitä eteenpäin. Sitten yhdistetään sitä littanaan A:han ja harjaa nostetaan vähitellen.

Fiilis: Me love brainwork!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti