keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Pentuagi on startannut!

Alkuvuodesta ollaan päästy taas vähän harrastelun makuun.

Maanantaisin käydään Sepon pentuagissa Sporttikoirahallilla, se on lähtenyt hienosti käyntiin. Tässä taas vähän kertausta, kun ei ole ehtinyt bloggailemaan..

24.1
Eka kerta otettiin tuntumaa halliin ja rutiineihin.
Eka tehtävä leikkiminen. Aloitetaan joka kerta leikkimällä ja tekemällä yhdessä koiran kanssa, jotta oppii ettei muista tartte välittää vaan tehdään oman ihmisen kanssa. Vauhti-monsterihan leikkii ja hilluu ja syö kyynerpäätkin samalla ku on niin kivaa! Jaksaa keskittyä minuun (=leluun + nameihin).
Toinen tehtävä tällä kertaa oli eri materiaalilla kävely. Puomin pää oli maassa ja koira käveli osasta pitkin. Nami heitettiin puomin päähän maahan. Vauhdilta tämä sujui kuin vanhalta tekijältä, eikä oikein edes katso varsinaisesti mua vaan suorittaa tehtävää + tajuaa että nami tulee maasta eikä kädestä - JEE! Tämä jos pysyy ni oon niiiin tyytyväinen sekä koiraan että itseeni.
Kolmas tehtävä on suora putki. Jonkin verran Vauhti on tehnyt putkea, joten tiedän että suora putki ei ole ongelma. Lähetetään heti lelulle, pyritään täyteen vauhtiin alusta saakka. Otetaan heti melko kaukaa, jotta koira alkaa heti hahmottamaan mihin pitää tähdätä jotta lelun saa. Ei tainnut tulla yhtään missiä ja koira hulahti sukkana sisään joka kerta. JES! Opetan estekäskyn siihen vasta ensi kerralla.

Kotitehtäväksi: kunnollinen pysyvä istu- käskyn opettaminen sekä orava-asennon opettaminen.

Fiilis: Mä niin tykkään treenata ku sujuu :D Tehtävät oli mullekin tarpeeksi helppoja ja simppeleitä, ja ennenkaikkea onnistuneita. Naksun kanssa tein sivussa nenäkosketusta alustalle, mutta en käyttänyt muuhun. Se näytti toimivan hyvin.

31.1.
Itsenäiset treenit, Seppo lomalla.
Eka tehtävä: leikkiminen sujuu edelleen.
Toka tehtävä: puomin osan päällä kävely sujuu yhtä hyvin kuin edelliselläkin kerralla.
Kolmas tehtävä: opetin Vauhdin menemään tavaroiden ali. Eli naksulla naksuttelin sen menemään ensin pituuden korkeimman palan ali, sitten tuolin alle. Hyvin sujui, kun malttaa itse tehdä myös oikein. Eli ensin namikuljetus tehtävän alkuun - koira tarjoaa kriteerin - naks - nami eteen (eli oikeaan suuntaan kun mentiin suoraan ali) - namikuljetus tehtävän alkuun jne.
Naksuttelin myös istumista, kun se kotona jo sujui. Yllättäen kun toinen iskee takapuolensa maahan muutenkin koko ajan... Nyt sitten vain kestoa lisäämään!

Fiilis: Jes! :)

7.2.

Itsenäiset treenit, Seppo lomalla.
Eka tehtävä: leikkiminen sujuu edelleen.
Toka tehtävä: tuolin alle meneminen (tai siis läpi meneminen). Tämä sujui hyvin, pitää vaan muistaa että tekisin heti tai ainakin melkein heti itse seisomassa tehtävän. Huomaa että pienen koiran kanssa helposti jää itse polvilleen hengailemaan.
Kolmas tehtävä: tuolin alle pyyhkeen läpi. Pussin esiharjoittelua siis. Tässä Vauhti ei ihan heti hokannut, meni tuolin alle ja tuli pois tuolin sivusta. Naksutin kerran tai pari vain pyyhkeen kosketuksesta, ja sitten alkoi koko homma sujua!
Neljäs tehtävä: siivekkeiden välistä meneminen. Tein tätä ensin vain pituuden merkkien kanssa, eli kuljetus - koiran nenä ja liike oikeaan suuntaan jatkuu irrotuksesta - lelu ilmestyy eteen jne. Sitten samaa siivekkeillä.
Taidettiin tehdä vielä putkeakin samalla periaatteella.

Fiilis: Tulipas treenattua, mutta jee! :)

14.2.
- Leikkiminen sujuu, eikä treenikumppanit häiritse. Ehkä pikemminkin häiriintyvät terrierin leikistä...
- A- este laitettiin lättänäksi ja sitä pitkin kuljettiin. Koira etenee - nami kasvaa maahan eteen. Hyvin sujuu.
- 5 rimaa maassa, opetetaan jalkojen käyttöä. Vauhti malttaa hyvin katsoa eteen ja odottaa namia sieltä edestä eikä kädestä - jes!
- Eteen- käskyä ja pussia ihan auki. Vauhdilla vauhti säilyy, mutta jokin haju sotki pään eikä lelu sitten jaksanut kiinnostaa. Onneksi nami kelpasi! Tähän sain onneksi Sepolta sympatiaa ja vinkkejä. Jos haju vie, yksinkertainen harjoitus ja yrittää itse pysyä rauhallisena.

Fiilis: Voi terrimyksen poika, en aio luovuttaa sinua narttujen hajuille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti