torstai 12. elokuuta 2010

Kiirusta pitää!

Tulipas asetettua tavoitteita tälle viikolle :D
Kaupunkivierailu jää ensi viikolle, mutta lauantaina käydään varmaankin piipahtamassa Westie-erkkarissa.

Tällä viikolla pentukoulussa opeteltiin luopumista. Käsi nyrkissä ja naks+nami kun koiran nokka irtosi nyrkistä. Samaan yhdistettiin peruuttaminen ja käsky. Vauhti osaa nyt peruuttaa kun sille laittaa käden nyrkissä eteen ja sanoo "piip piip piip" :) Opetan tuon vielä niin, että se osaisi peruuttaa ilman käsimerkkiä. Pentukoulussa meni taas tosi hienosti, Vauhti jaksoi hienosti keskittyä koko 20min. Se liikkuu mun mukana tosi kivasti (saan sen siis omalla liikkeellä taas oikeaan kohtaan), eikä jää makoilemaan mihkään. Ainoa mikä aiheuttaa meikäläiselle päänvaivaa on se, että Vauhdin takalisto iskeytyy maahan välittömästi jos vihjeiden välissä on yksikin ylimääräinen sekunti. Joten tämä naksuttelija saa kaivaa nameja uuteen koitokseen konekivääritahtia!

Eilen ja tänään naksuttelinkin molempina päivinä 3x 15 naksua peruuttamista (välillä ehtii istahtamaan ennen naksua, mutta muuten peruuttaa muutaman askeleen tosi varmasti ja ennenkaikkea iloisesti!) sekä 3x15 naksua seisomisesta. Eilen Vauhti istahteli vähän väliä, mutta tänään istahti kaikkien sarjojen aikana ehkä kahdesti, jes! Yritin tänään kiinnittää huomiota että ite pyörin niin että se seisoi mun vierellä, edessä jne. Huomenna liitän siihen käskysanan 'seiso'.
Muistinkohan kertoa, että sunnuntaina naksuttelin Vauhtia seisomaan mm. ämpäriä vasten ja se sujui kuin vettä vaan. Lopuksi ajattelin kokeilla nouseeko vadin päälle (vati nurinpäin) ja sinnehän nousi! Taito mies!

Tänään iltaruualla Vauhti ei yrittänyt mennä vanhempien koirien syötäväksi vaan odotti omaa vuoroa, jee!

Ei mennäkään perjantain treeneihin aiheuttamaan sekasortoa, jospa saisi tapettia lasikuistille täällä kotona. Kotona on ollut kyllä sellanen remppatyömaa (mikään ei ole siis muuttunut...) joten motoriikka- ja alustaharjoituksia on kyllä tehty. Ens viikolla keskityn naksuttelemaan esineillä kiipeilemistä ja kovien äänien itse tekemistä (koiran pitää kaataa pino vaikkapa metalliastioita ja luoda itse melua, oppii näin tykkäämään melusta :) Pentukoulussa voisin toivoa, että opetettais tuota 'odota'-käskyä.

Vauhdin bestis Riemu joutui tänään vesimyrkytyksen takia Viikkiin eläinsairaalaan. Raukkaparka on juonut liikaa vettä, joten on nyt teholla siellä Viikissä. Sydän mykkyrässä toivotaan parasta!

ps. Muistikortinlukija on hukassa, joten kuvasaastetta joutuu odottelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti