sunnuntai 1. elokuuta 2010

Vauhti on kotona!

Tiistaina 27.7 lähdettiin iltapäivästä isännän kanssa Vauhdin hakureissulle. Ärripurrilassa meitä oli vastassa tutun innokas koiralauma, Vauhti täysillä mukana menossa :) Sarin luota saatiin aimoannokset oppia ja eväitä yhteiselle taipaleelle.

Vauhdin kotimatka meni hienosti turvavöissä ja sylissä istuen, vähän taisi jännittää kun uni tuli vasta melko loppumatkasta, siihen saakka silmät vain lurppasivat :) Kotona oli vastaanottamassa Tepa-manssi ja Plyush-cairn, jotka häntää heilutellen

ottivat pennun vastaan. Plyush nuuhkaisi muutaman kerran ja jatkoi sitten omia puuhiaan, Tepa yritti vähän leikittääkin mutta Vauhti ei vielä silloin oikein lähtenyt mukaan. (Se asia korjattiin kyllä jo heti seuraavana päivänä :)). Tepa on meidän leikkitäti ja Vauhti saa varmasti leikkiä sydämensä kyllyydestä. Siskon jackrussell, Riemu, pyörii myös talossa säännöllisen useasti ja koska ikäeroa on vain 2kk, lapset ovat löytäneet leikkitoverit toisistaan. Vauhti on löytänyt sisäisen karjunsa jo tosi aikaisin ja osaa siis nylkyttää neitoja tilaisuuden tullen... Tepan kerran kerrottua mitä mieltä se on moisesta, Vauhti ei ole moista uskaltanut enää kokeilla. Puolestaan Riemulla ei ole vielä tietoa moisesta ja se onkin 'joutunut' Vauhdin harjoituskappaleeksi. Onneksi Riemu on sen verran nopeampi, että meno ei ehdi yltyä ihan mahdottomaksi. Toivottavasti Riemukin pikkuhiljaa alkaa asiasta

komentamaan.
Yksi lisä Vauhdin leikittäjiin on 2-vuotias tyttömme Alisa. Vauhti ja Alisa liikkuvat parivaljakkona ja puuhaavat yhdessä pihamaalla vaikka ja mitä. Alisa esittelee Vauhdille lelujaan ja Vauhti selvästi kuuntelee. Vauhti on kokeilee melkoisesti hampaitaan tavaroihin ja erityisesti käsiin, mutta Alisaa se ei ainakaan toistaiseksi ole napsinut - tai sitten Alisa kestää sitä paljon paremmin kuin me aikuiset!

Innolla odotan mitä Vauhdista tuleman pitää, se on tosi rohkea mutta viisas

pentu. Malttaa jäädä katsomaan jos jokin epäilyttää eikä pakene häntä koipien välissä mihinkään. Se tutustuu kaikkeen ja kaikkiin todella luottavaisesti, eikä jännitä oikeastaan mitään tilanteita. Ollaan käyty iltaisin myöhään muutamalla 'remmilenkillä' (remmissä ja ilman) ja on ollut jo (melko) pimeää, eikä Vauhdin vauhti hyydy ollenkaan. Yhtenä iltapäivänä lähdettiin tutustumaan vähän ympäristöön ihan kaksistaan ja saatiin seuraksemme ukkonen. Ukkonen jyrisi, mutta Vahtia se ei haitannut. Tänään ajateltiin lähteä ekalle retkelle pieneen lähimetsään.
Kotona Vauhti saa ravata miten mieli tekee talon ja takapihan väliä. Silmällä on kuitenkin koko ajan pidettävä, koska tuo rohkea otushan menee minne lystää. Suurimmaksi osaksi selvästi opiskelee vanhempien koirien juttuja ja kävelee niiden perässä. Toistaseksi Vauhti väsähtää ja nukkuu useat päikkärit päivän aikana, mutta silloin kun on tolpillaan meno on melko villiä! (video tulossa)

Vauhdin koulutus on aloitettu nimen opettamisella sekä naksutinta on ehditty kerran ladata. Ollaan myös leikitty paljon ja opeteltu vähän namin syömistä targetilta. Vauhdin suurin motivaattori on selvästi leluilla leikkiminen ja leikin lomassa on opeteltu vähän 'irti'-käskyä, jotta homma ei leviä ihan käsiin. Nameillä palkatessa pitää tosi tarkasti olla juuri oikealla nami suussa, sillä mielenkiinto ei riitä vielä välttämättä edes etsimään kädestä namia. Tosi hyvin iltalenkeillä Vauhti malttaa kuunnella ja tulla pyydettäessä ja selvästi siis kuitenkin palkkaantuu nameista, koska jaksaa lenkeillä iloisesti pyrähtää luokse kun sitä huutaa. Olen yrittänyt koko ajan palkata Vauhtia innokkaasti ja niin että vau

hdikas meno jatkuu koko ajan, palkan kädestäkään ei tarvitse olla tylsä.
Tiistaina aloitetaan pentukoulu Koirakoulu Visiossa, päästään kunnon oppiin :)

Tässä lopuksi vielä kännykuva viime viikolta, latailen kamerasta kuvia mahd. pian ja laitan näkyville.

ps. Lauantaina oltiin Roturacessa Tepan kanssa ja samalla jäätiin katsomaan Vauhdin sukulaisia, joita juoksikin monin kappalein! Vauhdin äiti ja iskä, mummu ja isoisä sekä kasa vähän kauempia sukulaisia - hauska nähdä cairnejakin niin sankoin joukoin juoksemassa! Vauhti ei vielä päässyt mukaan, ensi vuonna sitten!

4 kommenttia:

 1. Voi mikä pieni ihanuus :) Pitää tulla teitä tapaamaan.

  VastaaPoista
 2. No nyt on kasvattaja ihan hangon keksinä, kun pääsi lukemaan tuoreimmat kuulumiset =)
  Vauhdikkaalle otukselle villejä hännänheilutuksia äitikoiralta, mummulta & lelukoiralta. Kasvattajalta & kennelsedältä rakkaita terkkusia.

  VastaaPoista
 3. Vauhdilta naskalihammasterveiset kantakotiin! :)

  VastaaPoista