lauantai 4. elokuuta 2012

Kesäleiri Siuntiossa

30.7-2.8.12 järjestettiin operantista agilitystä kiinnostuneille kesäleiri Siuntiossa.
Kurssin luennoitsijoina ja kouluttajina toimivat iki-ihanat Eva ja Emelie (mm. Agility Right From The Start - kirjan kirjoittajat). Oli onni päästä kuulemaan heitä jo toistamiseen, edellisen kerran he olivat Suomessa kaksi vuotta sitten. Tällä kertaa oli mahdollisuus mennä mukaan Foundation tai Advanced -ryhmään. Ilmoitin mut ja Vauhdin Foundation-ryhmään +
Kolme päivää ja n.8h per päivä kurssitusta parhaassa opissa!

Meidän treenien jälkeen jäimme seuraamaan iltapäiviksi Advanced-ryhmää - olipa ihanaa nähdä edistyneitä koirakoita ja hienoja suorituksia. Vieläkin hienompaa oli nähdä suoritusten parantuvan, kun treenirutiineista pidettiin kiinni ja ohjaaja todella heittäytyi treenikuplaan! Advanced-ryhmä teki myös aivan perusharjoituksia, mutta he yrittivät pitää kiinni treenirutiineista ja hyvästä palkkauksesta, samalla pilkottiin vaikeita kohtia aina vain pienempiin osa-alueisiin jotta saatiin kiinni missä PERUStaidossa ongelma on.

Maanantaina oli ensin vuorossa luentoa aamupäivä, sitten oli meidän peruskurssilaisten vuoro soveltaa luennon oppeja käytännössä. Pääpaino oli hyvissä treenirutiineissa. Treenilooppi transfer - station - transfer - work - reward - transwer - work/station jne. erityissyynissä. 

Tiesin, että Lyyli on juoksussa sekä sen lisäksi kaksi muuta narttua, joten odotukset eivät olleet korkealla.

1. tehtävä oli testata eri kuljetuksia (nami/lelu/kantaminen)
Vauhdille oli kentällinen koiria ja ihmisiä aivan liikaa ja rauhallisemmassa paikassa namikuljetukset toimivat. 
2. tehtävä oli sheippausharjoitus, jota ei tehty sillä Vauhti ei suostunut syömään nameja / leikkimään.
Evan ehdotuksesta sheippasimme katsekontaktia käyttämällä palkkiona sitä, että Vauhti pääsi maahan touhottamaan / haistelemaan. Eli Vauhti oli sylissä ja kun katsoi minua, pääsi alas haistelemaan. Tätä viitisen toistoa. Ensimmäinen otti tovin, mutta siitä nopeasti Vauhti kekkasi mitä nyt haetaan.
Olikohan meillä kolmas tehtävä...

Tiistaina tehtiin ensin race to reward - harjoituksia. Otin vähän paremmin aikaa ennenkuin toion Vauhdin paikalle ja ainakin vähän auttoi keskittymistä - ja Vauhti söi nameja! Aika tahmeat juoksut, mutta liikkui eikä karannut mihkään. Ensin tehtiin pelkkiä juoksuja, sitten törpön kierron kautta. Törpön kierrot olisi pitänyt ottaa vain parilla toistolla, meni jo melkein kävelyksi.

Kuva & video: Päivi Kokko

Kolmas tehtävä olisi ollut aim fo it! (törpön kiertämisen sheippausta) mutta tyttöhajut tulivat ylivoimaiseksi, eikä Vauhti suostunut nameja syömään.

Keskiviikkona startline stay ja start on cue. Vauhti teki hienosti! Leikki tosi hyvin ja oli innoissaan. Yhden kerran herpaantui, kun Seppo käveli ohitse mutta muuten melkeinpä priimaa. Tein Vauhdille ihan helpot, eli vain pieni taaksepäin rentoutus, käsky ja päästiin heti leluun. Kaksi sessiota ja kumpikin samalla kaavalla ja toimi - jee!

Kurssi oli todella antoisa ja kurssikaverit kyllä upeita! Oli helppo keskustella, kun kaikki tuntuivat olevan samalla aaltopituudella.
Toivottavasti pidämme yhteyttä ja pääsemme vielä kokoontumaankin vaikkapa treenien merkeissä. Suunnitelmissa on pitää yhteyttä ja antaa vertaistukea. 

Päällimmäisenä omaan treenaukseen jäi mieleen:
- station käyttöön
- lelun irrottaminen on NYT opetettava niin että toimii myös kentällä
- 1) Attitude 2)Direction 3)Precision (nyt en muista oliko tämä oikea termi) - ainoa mistä voi tinkiä on tarkkuus! Siksi on tärkeä palkata (ainakin vähän) jo pelkästä suunnasta
- Focus & Intensity!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Läpsläpsläps - muista!
- jos jokin tuottaa ongelmia, pilkopilkopilko heti mahd. pieneen osa-alueeseen ja rakenna mielummin alhaalta reippaasti ylöspäin.
- keskity siihen mikä menee oikein, älä siihen mikä on "virhe".

Kaiken tavoitteena HAPPY & CONFIDENT DOG (AND HANDLER)! Principle over method.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti