lauantai 11. elokuuta 2012

Hyvää treeniä

6.8 Sepon seurassa

Maanantain treeneissä tehtiin treenirutiineja huolella, se oli oikein hyvästä sillä Lyyli oli edelleen juoksussa. Suunniteltiin kuljetus / harjoitus / palkkaus, lisäksi pohdittiin mitä tehdään jos ei tapahdu niin kuin on suunniteltu.

Vauhti (ja minä) oltiin yllättävän keskittyneitä. Toin stationin mahd. lähelle hyppysarjaa, jotta kuljetuksesta ei tapahtuisi poislähtöjä. Vauhti ei tykittänyt, mutta juoksi sentään etiäpäin. Kaikkeen muuhun oltiin aika hyvin varustuneita, paitsi jäätymiseen. Eli siihen, että Vauhti ei lähde kuljetuksen päätteeksi.

Videot

Jälkipuintia
Koska Vauhdille tuo itsenäinen eteneminen ei ole helppoa, haluan että se palkataan toistaiseksi aina, kun se etenee itse (vaikka tulis siivekkeiden välistä). Yritän tehdä eroa siihen tarkkuuteen sillä, että leikin itse silloin, kun kaikki menee nappiin. Ja tietysti niin, että onnistuminen olis todennäköisintä harjoituksissa. Jäätymistilanteissa olisi varmaan kuitenkin hyvä ottaa uudelleen kuljetukseen ja sitten avustaja huutaa jo kuljetuksen aikana palkkauspaikasta.

Tein vielä toisen kerran, mutta siinä ei ollut mitään keskittymistä enää kummallakaan. Pitäis yrittää oikeasti muistaa tämä nyt oikeasti.


7.8. kotitreeniä

Alisa ja Sorsa


Innostuin treenaamaan kaikki koirat kotipihassa. Alisa treenasi samalla palkkaamista ja se..hmm.. ei sujunut. Lelu oli niin kiva, että Alisa ei suostunut antamaan sitä koirille..

Vauhti teki kolme harjoitusta. Ensimmäinen eteneminen yhdellä hypyllä. En tehnyt tätä niin suunnitelmallisesti kuin olisi ollut oikeasti tarkoituksen mukaista. Juoksin liikaa mukana, kun olisi nimenomaan pitänyt treenata sitä että Vauhti menee oikeasti edellä.
Toinen harjoitus lelu/nami-vaihtamisia. Vauhti leikki superisti! ja irroittaminen kesti...
Eli leikki - käsi vartaloon kiinni ja kun aloitti irrottamaan "kiitos" - lelun irrottua nami - "leikki" - "kiitos"&nami - "leikki" jne. Tein varmaan suht nopeat vaihdot ja muutaman pidemmän leikkihetken välissä. Irrottaminen nopeutui koko ajan ja vika oli jo lähes super!
Kolmas treeni oli tasapainoilua. Harkon päällä vanhan kaapin runkopala (meillä on tehty tällä viikolla myös eteisremppaa. Tää meni tosi hyvin, kriteeri oli ääni. Eli kun Vauhti keikkasi niin että kuului kolahdus, siitä sai palkkaa.

Älä kiinnitä huomiota pihan kamalaan kuntoon..


Itseasiassa mähän tein tätä äänijuttua jo aiemmin kesäleirin jälkeen. Tein ensin katse -> kolautin -> nami jne. tyhjällä pullolla laattalattialla. Sitten seuraava niin että Vauhdin piti itse kaataa pullo.
Seuraavana päivänä opetin laittamaan muovilusikkaa metallikulhoon ja kriteeri oli ääni. Eli vaikka lusikka putosi viereen niin sai siitä palkan, kunhan ääni kumahti.
Tämmösiä pitäisi muistaa tehdä enempi, sillä vaikka Vauhti ei pelkää niin ei kyllä rakastakaan.  Luulen, että Vauhdin keinuongelma on eniten siinä keikkauksessa.

Kotitreenit meni tosi hyvin ja keskittyneesti. Tartteisko ostaa sellanen "kyllä se kotona osaa"- paita??

Venla auttaa...

"Keinutreeniä" tein myös aamuruualla pe-aamuna, kun annoin poikkeuksellisesti nappulaa. Vähän liian pitkä sessio, mutta teki kivasti.

Vaikkei järveä ole kovin lähellä, niin onneksi puropahainen sentään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti