lauantai 12. marraskuuta 2011

Derrettiläisittäin

Maanantaina pohdittiin ja ehdittiin vähän treenatakin. Pohdittiin lähinnä ohjaus'systeemin' saloja.
Oivan sivuilla on meidän opettelemaa käyty hienosti läpi: http://www.oiva-agility.com/pages/greg-derrettin-ohjausjarjestelma

Derrettin systeemissä kiihdyttämisellä ja jarruttamisella on suuri merkitys. Lainaus Oivan sivuilta: "7. Ohjaajan kiihdyttäessä, myös koiran tulee kiihdyttää vauhtiaan. Vastaavasti ohjaajan hidastaessa, koiran tulee hidastaa liikkumistaan eikä koira saa ohittaa vahvistealuetta. Ohjaajan hidastuva liike tai pysähtyminen ovat vihje tulevasta suunnanmuutoksesta, joten koira osaa mitoittaa esimerkiksi askelpituutensa sen mukaisesti."

Tässä mulla on ittellä hirveesti opeteltavaa. Kuten videoista näkyykin, se on meikäläinen jota pitää hioa!
Eli mun pitäisi kiihdyttää suoralla, hidastaa käännöksen merkiksi, pysähtyä nanosekunniksi (jotta koira tekee tiukan käännöksen) ja kiihdyttää suoralla uudestaan. Pysähtyminen ei mennyt mun kaaliin kyllä mitenkään, ehkä näiden videoanalyysien jälkeen edes vähän..
http://youtu.be/fxMKtCcIvDw
http://youtu.be/EpbwQYzcrmA
http://youtu.be/mmH7Rf5PG_g

vrt. Eevan hieno suoritus :)
http://youtu.be/jnYgt_QmRt4

Maanantaina otettiin myös vähän 2x2-ongelmaratkaisuklinikkaa. Riemulla ja Vauhdilla on tuo umpikulma vähän hukassa, mutta saatiin siihen nyt vähän tolkkua. Ainakin Riemulle, Vauhdin treeniin keskittyminen oli hiuskarvan varassa. Mutta löydettiin se mitä ollaan ajauduttu tekemään lepsusti.

Tässä vielä lentävän snautserin tyylinäyte :)
http://youtu.be/680rDMpcZWA

Muutaman päivän ajan päässä on muhinut Vauhdin vähän ei-niin-vauhdikas-olo ja meininki. Koska mulla on kokemusta Plyushista (jonka taistelutahtoa/halua/kykyä on rakennettu ku iisakin kirkkoa), haluan olla siinäkin mielessä koko ajan kuulolla Vauhdin suhteen, jotta omalla innokkuudella ja päällepäsmäröinnillä ei lannisteta Vauhti-teiniä. Alakuloisuus on ollut viime viikolla varmasti monen asian summa.
+ Tepa&Vauhti nappasivat jostain minivatsaflunssat, jotka onneksi oli parissa päivässä ohi.
+ Samoin maanantaitreeneissä on tehty nyt 'oikeasti' jotain mitä Vauhdin on pitänyt todella pohtia.
+ Samoin on tullut tehtyä vaikeita pätkiä varmaan hippasen liian pitkänä ja liian vähällä palkalla. Kotitreeneissä eikä Oivan treeneissä motivaationpuutteesta / huuhailusta nimittäin ole ollut juuri merkkiäkään. Molemmissa teen lyhyitä sessioita suurella vahvistetiheydellä.
+ 1,5vuotiasta miestä hajut vie helposti mennessään
+ Sepon treeneissä mulla ei oo ollut niin tarkkaa kriteeriä siitä, mikä on sallittavaa haahuilun suhteen. Siellä on tietysti kiva treenata mahd. paljon ns. hinnalla millä hyvänsä.

Näihin asioihin huomiota kiinnittäen treenasin torstaina kotipihassa. Otin treenikohteiksi u-putken, neliön ja 2x2-kepit. Päätin että treenaan kaikki koirat satunnaisessa järjestyksessä ja se, joka ei tee (=valitsee selvästi jotain muuta kuin mun kanssa tekemisen) kannetaan samantien ilman mitään draamaa sisälle keittiöön porttien taakse.

Kuulostaapa tämä suunnitellulta :D Sitä se ei kyllä alunperin ollut, Venla ei suostunut nukahtamaan pihalle ja ajattelin tehdä hyssyttelyn lomassa 'vähän' jotain.

Ensin tein vähän putkea ja neliötä Plyushin kanssa, meni niin hyvin! Plyush ihan innostui haukkumalla komentamaan mua ja lelua <3 :) Plyush meni odottamaan vuoroaan takapihalle.
Sitten Vauhdin vuorolla päätin tehdä vain kaksi putkeen lähetystä kumpaakin päähän. Otin Vauhdin innokkaana (=lelu kiinnosti) treenaamaan ja leikkimään, lähetin putkeen ja heitin lelun palkaksi. Vauhti vilkaisi lelua ja juoksi haistelemaan nurmikkoa vähän kauempana. Vauhti kainaloon ja keittiön portin taakse. Sitten otin Tepan intopiukeena etukuistille leikkimään ja jätin vielä ovenkin auki, että varmasti kuului.
Tepa takaisin ja Vauhdille uusi yritys. Putkeen lähetys sujui hyvin, juoksi palkkaan, repi mun kanssa hetken, päästi irti ja jäi nuuskuttelemaan maata. Jälleen Vauhti keittiöön ja treenasinkin Tepan kanssa hyvän pätkän.
Vauhdille jälleen uusi yritys ja se meni ihan nappiin! Ei yhtään feidailua.
Sitten uudestaan Plyush, sen jälkeen Vauhdille putkea ja neliötä. Ei yhtään haihattelua.
Sitten Tepa ja Plyush ja Vauhdille 2x2 -keppejä kaksi sessiota. Tein naksuttelemalla ja sain lopussa ylös pomppaavan cairnin.. Hmh, ehkä se unohtaa sen osuuden ens kerraksi :D Mutta otin siis vähän taakse päin, ja tein pelkkää yhtä porttia 'kaikista' kulmista ja sitten myös portti suorana myös. Jospa se siitä, pitäis ehtiä tätä vaan treenaamaan paljon enempi.

Näillä eväillä kohti ensi viikon treenejä!

2 kommenttia:

  1. Mä oon alottanut uuden ajattelevan treenielämän! Joten opiskelen sun blogia :D Mitä tarkottaa ettei koira saa ohittaa vahvistealuetta, kun ohjaaja hidastaa liikettä (siis uo oivan lainaus)? Mehän ollaan Sepolla reenitty niin, että juostaan koiran perässä, jarrutetaan, ja koira suuntaa luokse... Siis missä se vahvistealue nyt olikaan?

    VastaaPoista
  2. http://www.oiva-agility.com/system/files/4/original/BCBL.gif?1269265020 - tossa oivan sivuilta kuva vahvistealueesta :)

    VastaaPoista