keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Viekas kuin kettu!

Vauhti kävi Nummelassa kettuilemassa cairniseurassa, tämä oli toinen kerta Vauhdille kun näki ketun. Ekaa kertaa oltiin mukana Ristiinan kettupäivässä. Oli mielenkiintoista seurata kaikki cairnisuoritukset ja etenkin tietysti oman pojanklopin.

Vauhti tuli latoon sisälle varmoin askelin ja melkein heti kävi vähän haukkumassa naukuvalle ketulle (joka oli siis häkissä), sitten piti vähän katsastaa paikkoja mutta yllättävän nopeasti se palasi taas haukkumaan kettua ja pysyi ketulla melkeinpä koko ajan. Vauhti haukkui vähän kaukaa, mutta kiihtyi koko ajan enemmän ja enemmän. Peltorit olis kyllä ollu hyvä olla mukana... ;) Aikamoista louskutusta hän osaa pitää, hyvä jos siitä olis jotain hyötyäkin! Vein Vauhdin pois kun jaksoi vielä haukkua, vaikka pihalla Vauhti näyttikin todella kaikkensa antaneelta :D.

Kettu ei oikein ottanut tosissaan, vaan loikoili vain hollilla.

Hurja Vauhti!
Vauhti pääsi vielä ekaa kertaa kokeilemaan keinoluolastossa kulkemista, kettu oli etupesässä. Luolaston ulkopuolella Vauhti etsi heti ketun ja kävi haukkumaan sitä. Laitettiin Vauhti sitten pesän vierässä olevaan putkeen ja pidettiin kantta raollaan. Siellä se puhisi ja murisi ketulle, taisi muutaman kerran haukkuakin mutta selvästi Vauhti ei ymmärtänyt miksi kettujen pitää siellä pimeässä asua. Kansi laitettiin kiinni ja ensin Vauhti uskalsi murahdella ketulle pesän lähellä mutta sitten usko hiipui ja Vauhti peruutti luolastossa niin pitkälle kun pääsi. Kettu siirrettiin seuraavaan pesään ja jonkun aikaa Vauhti mietiskeli pimeässä ennenkuin uskalsi tulla seuraavalle pesälle, jossa putken kansi oli auki. Vauhdilla oli oikein maailmanvoittajan hymy kun uskalsi tulla koko matkan luolastossa :). Vauhti ravisteli ja rupesi taas heti etsimään kettua ja alkoi haukkumaan sitä pesän ulkopuolella. Vauhti laitettiin uudestaan luolastoon vähän kauempaa ketusta ja sieltä se pikkumies kömpi vähän pörisemään ketulle. Päästyään luolastosta, Vauhti taas alkoi haukkumaan pesän ulkopuolella kettua. Lupaavalta siis näyttää!

Tämän jälkeen Vauhti oli niin poikki, etten ikinä ole nähnyt :D Uusi stressaava tilanne ja valtava energiapuuska olivat vieneet veronsa! Hienoa, että tästä huolimatta Vauhdin toimintakyky säilyi koko ajan eikä luolastossa oleminen ollut liikaa näin ekalla kerrallakaan.


Kuvat: Anne Tammiruusu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti