keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Kotitreeniä 23.3.

Muistinpa sittenkin kirjata ylös kotitreeniäkin!

Tein pari satsia ensin nenäkosketusta, mutta aikamoista häsellystä oli. Ehkä ei tätä ekaksi tehtäväksi? Yritin poimia pelkät nenäkosketukset, mutta enpä tiedä osuinko oikeaan kertaakaan. Tein ensin lappu seinässä, sitten se tippui lattialle niin tein siihen. Vaikeaa... Vauhti tarjoaa niin sataa eri versiota sekunnin aikana, että oikeiden poimiminen on kyllä haaste. Pitäisiköhän silti palkata targetin viereen? Nyt sain mielenkiinnon pysymään tosi hyvin ku heitin namit kädestä maahan. Täytyy kokeilla. Tuntuu kyllä ihan mahottomalta saada tämä ihan puhtaaksi nenäkosketukseksi...

Sitten tein ihan uutena juttuna perusasentoa laatikkomenetelmällä. Eli Vauhti piti etutassut 'laatikolla' (=korokkeella) ja kun se liikutti takapäätänsä naksautin ja palkkasin kädestä. Ensin tämäkin oli aikamoista tarjoilun sinfoniaa mutta ilmeisesti onnistuin oikeasta naksauttamaan sillä vain takapää alkoi liikkua. Koska teen tätä lähinnä takapääharjoituksen vuoksi, naksautin mihin suuntaan vain liikuttamisesta. Täytyykin saada videolle tätä! Tein tätä nelisen satsia.

Tein tätä laatikkoa myös Plyushin kanssa, ja se on kyllä niin mussukka :D Ja niin erilainen ku Vauhti. Plyush ei oikein uskalla tarjota muutakuin istumista, mutta juttelemalla ja vähän houkuttelemalla sain sen kahden satsin aikana jo tarjoamaan korokkeelle nousemista - jes!

http://www.canis.fi/artikkeleita/perusasento-laatikkomenelmalla/

Harjoitus 1
Kierrä laatikkoa siten, että koira on vastakkaisella puolella. Naksuta jokaisesta koiran takajaloillaan tekemästä askeleesta.
TEHTY
Harjoitus 2
Sama kuin ed. harjoitus, mutta nyt seisot paikallasi. Koiran tulee liikuttaa takajalkojaan oma-aloitteisesti ja ilman apujasi.
Harjoitus 3
Naksuta, kun koiran takaosa koskee jalkaasi.
Harjoitus 4
Poista laatikkoa ja tee käännöksiä vasemmalle.
Harjoitus 5
Sheippaa koira tulemaan perusasentoon hieman kauempaa. Naksuta, kun koira istuu oikein.

4 kommenttia:

  1. Moi Kaarina,

    noi teidän treenit kuulostaa aina niin hienoilta ja vähän salatieteeltä: sheippaa perusasentoon :)

    Teihin verrattuna meillä eletään kuin pellossa. Voisinkin tuoda Sohvin sun kouluun...

    Nähdään kettutreeneissä, toivottavasti junnut vetää yhtä tyylillä kuin nassikoina!

    Terv.
    Anne

    VastaaPoista
  2. ^Hah, kiitti :) Mä oon katsos harjoitellut jo kolme koiraa ennen Vauhtia ni alkaa salatieteetkin onnistumaan ;)

    Kettuilussa nähdään!

    VastaaPoista
  3. Täältä saa hyviä ideoita, mitä treenata pennun kanssa. Laatikko menetelmää mietin itsekin käyttäisinkö Hupin perusasennon opettamiseen, mutta siinä on aika monta vaihetta, jaksankohan mä naksutella.. ;) Iso plus olisi kuitenkin ihanan tiiviin perusasennon tuleminen, kun kriteerinä on jalkaan osuminen sivulle tulossa. Vaikeita päätöksiä.

    Joko te ootte 2x2 tekniikkaa treenanneet? Mä aloitin viime syksynä sen Hemille ja sain sen hakemaan kepit tosi hienosti, mutta se jäi sitten kesken lumien tultua. Pitää jatkaa ja aloittaa Hupinkin kanssa, kun saa taas iskettyä kepit maahan roudan sulaessa..

    -Henna-

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla, Henna, että raapustuksista on ollut iloa! :)

    Me on tehty tuota laatikkoa ihan muutama kerta, varmaan taas jään junnaamaan liian pitkäksi aikaa yhteen kohtaan ja homma pissii heti alkuunsa... Pitää saada tota videolle mahd. pian!

    2x2:sta en oo varsinaisesti tehnyt vielä juurikaan. Erilaista kahden asian (siivekkeen, harjan varsien) tms. välistä menemistä oon tehnyt jonkun verran. Nyt ku lumet sulais ni pääsis omalla pihalla treenailemaan! Mulla on semmoset 'oikeat' 2x2- kepit, joten niillä pääsis tekee heti ku ei uppoa enää tonne hankeen :)

    VastaaPoista